Leerlingen Terra Nigra behalen barista certificaat

4 oktober 2017

In samenwerking met een bekende koffiebranderij hebben drie leerlingen van het praktijkonderwijs op het Terra Nigra in Maastricht de mogelijkheid gekregen om een basis-barista cursus te volgen.

Leerlingen met affiniteit voor dit specifieke vakgebied hebben zich kunnen opgeven om mee te doen. De leerlingen kregen niet alleen theoretische kennis over koffie bijgebracht, maar het heeft er ook voor gezorgd dat deze leerlingen precies weten hoe ze een goede espresso, americano en cappuccino moeten maken. 

Door de leergierigheid, het enthousiasme en het doorzettingsvermogen van deze leerlingen zijn ze erin geslaagd een certificaat te behalen waarop de geleerde vaardigheden zijn vastgelegd. Dit certificaat kunnen de leerlingen inzetten, op zoek naar een mooie stage en/of toekomstige werkplek. In de nieuwe koffie-corner op de school kun je nu genieten van een heerlijke kop koffie gemaakt door de eigen barista’s. Dit soort projecten zorgen er niet alleen voor dat de leerlingen van het praktijkonderwijs onder de aandacht komen bij bedrijven en werkgevers, maar ook dat de leerlingen nét wat meer bagage meekrijgen in hun weg naar een mooie toekomst.

 

< Terug naar nieuwsoverzicht