Leerlingen Porta Mosana College winnen landelijke Max Havelaar Toesprakentoernooi

11 oktober 2017

Bij het landelijke Max Havelaar Toesprakentoernooi voor scholieren strijden 100 leerlingen (50 duo’s onder begeleiding van een docent) om de titel 'de beste sprekers van 2017'. Ze moeten daarvoor een toespraak in de traditie van Multatuli (Max Havelaar) schrijven en voordragen. Dit jaar besloten vier leerlingen van het Porta Mosana College uit Maastricht de uitdaging aan te gaan. Een duo haalde de finale nét niet. De andere twee leerlingen werden met het onderwerp “biologisch afbreekbaar plastic” door de jury uitgeroepen tot winnaars van het toernooi.

Het toernooi werd georganiseerd door de Universiteit Leiden in samenwerking met het Multatuli Genootschap. Na het deelnemen van colleges en workshops ontvingen de leerlingen de opdracht om een betogende en inspirerende speech te schrijven over een actuele, concrete klimaatkwestie. De speeches zouden beoordeeld worden op inhoud, (presentatie)stijl én op de verwerking van (citaten van) Max Havelaar.

< Terug naar nieuwsoverzicht