Miniplant proces- en onderhoudstechniek op het Bouwens feestelijk geopend

30 september 2016

Tal van bedrijven in Noord- en Midden-Limburg zitten te springen om procesoperators. Een opleiding in de proces- en onderhoudstechniek keerde daarom begin van dit schooljaar terug bij Gilde Opleidingen. Vier middelbare scholen in Noord- en Midden-Limburg, waaronder het Bouwens, hebben in dit kader basisfaciliteiten voor oriënterend technisch onderwijs gekregen.

Op het Bouwens van der Boijecollege is, in samenwerking met het bedrijfsleven en met ondersteuning van de provincie, een ware minifabriek ingericht. Vmbo-leerlingen die de techniekopleiding volgen, krijgen op deze manier de mogelijkheid hun vak te leren in een omgeving die gelijk is aan de daadwerkelijke praktijk. En dat is nodig, want door de vergrijzing is er grote behoefte vanuit het bedrijfsleven aan leerlingen die een opleiding proces- en onderhoudstechniek afronden. 

Voor de leraren zal het even wennen zijn. Zij zijn immers ook niet altijd meer gewend om te werken met apparatuur zoals die in bedrijven gebruikt wordt. Ondersteuning daarvoor krijgen zij dan ook vanuit de bedrijven, wat de samenwerking met het onderwijs weer verstevigt. Een echte win-win-situatie!

Net voor de zomervakantie is de miniplant, inmiddels de zevende in Limburg, bij het vmbo op het Bouwens in gebruik genomen tijdens een feestelijke bijeenkomst. Directie, docenten en vertegenwoordigers van tien bedrijven uit de regio waren aanwezig bij dit heugelijke moment. Locatiedirecteur Ger Timmermans geeft aan verheugd te zijn over de samenwerking met deze grote groep bedrijven. En met de mogelijkheid dat vmbo- en havo-leerlingen nu kunnen doorstuderen naar mbo procestechniek (Roermond) en mechatronica/maintenance (Venlo) bij Gilde Opleidingen.

 

Klik hier voor een reportage van Omroep Peel en Maas

 

< Terug naar nieuwsoverzicht