EOA school Hegelsom opent 30 september haar deuren

29 september 2016

Op vrijdag 30 september wordt om 13.00 uur de EOA (Eerste Opvang Anderstaligen) in Hegelsom feestelijk geopend. Bij de opening zijn wethouder Van Rensch uit gemeente Horst aan de Maas en wethouder van Putten uit gemeente Venray aanwezig. Samen met de heer Vossen, lid centrale directie van LVO Noord en met de leerlingen worden de nieuwe naam en het logo van de school onthuld.

Onderwijs voor anderstaligen

Samen met de gemeenten Venray en Horst aan de Maas is gekozen om de school in Hegelsom te vestigen. Hier wordt EOA-onderwijs gegeven; eerste opvang anderstaligen. Leerlingen van 12 tot 18 jaar volgen hier vakken als Nederlands en maatschappijleer. Als ze de taal voldoende beheersen, kunnen ze doorstromen naar het reguliere voortgezet onderwijs of naar een MBO-opleiding. Er is ook aandacht voor de sociale en emotionele begeleiding van de jongeren. Momenteel bezoeken 74 leerlingen de school. Dit zijn statushouders, maar ook jongere kinderen die wonen op het AZC in Blitterswijck. De verwachting is dat uiteindelijk tussen de 150 en 200 leerlingen les krijgen in Hegelsom.

Prachtig schoolgebouw

Na de openingsplechtigheid kan onder het genot van een hapje en een drankje kennisgemaakt worden met de docenten en leerlingen. Natuurlijk is er de gelegenheid om de nieuwe locatie te bekijken. Aan de accommodatie voor de school is de afgelopen maanden hard gewerkt. Waar eerst nog een stal was van PETC+, is nu een prachtig schoolgebouw gerezen. De school is te vinden op de Pastoor Debijelaan 68 in Hegelsom.

< Terug naar nieuwsoverzicht