Raaylanders brengen leefbaarheid Venrayse wijken in kaart

14 juli 2016

In de afgelopen maanden zijn zo'n vijftig leerlingen van havo 2 en atheneum 2 en 3 van het Raayland in dertien groepjes aan de slag gegaan om de Venrayse wijken in kaart te brengen en een oplossing te bedenken voor het grootste knelpunt dat ze tegenkwamen in de wijk. Ze deden dat in het kader van het vak O en O, Onderzoeken en Ontwerpen, en ze maakten daarbij gebruik van de schat aan digitale informatie over de wijken en hun bewoners waarover de gemeente Venray beschikt. De gemeente wil dat zoveel mogelijk mensen deze zogeheten geo-informatie gebruiken. Venray loopt in ons land voorop op het gebied van geo-informatie. Ook de samenwerking met de school en het bedrijf Digireg in dit project is bijzonder.

De Raaylanders maakten met behulp van de gegevens van de gemeente en de hulp van Digireg onder meer een leefbaarheidskaart. Ook gingen ze in groepjes de wijk in om te praten met bewoners. In elke wijk brachten ze zo het grootste knelpunt in beeld en bedachten er een oplossing voor. Te weinig groen en te weinig prullenbakken aan de randen van het centrum scoorden het hoogst in Venray-Centrum.

Lees het hele artikel op de website van Peel en Maas Venray, 11 juli 2016

< Terug naar nieuwsoverzicht