Leerlingen Raayland onderzoeken bestemming schaapskooi

11 juli 2016

In opdracht van de gemeente Venray onderzoeken acht leerlingen van het Raayland College de haalbaarheid van een nieuwe bestemming voor de schaapskooi, een uit de 18e eeuw stammend monumentaal pand aan de Overloonseweg.

De leerlingen duiken in de geschiedenis van de Venrayse schaapscompagnie om een geschikte bestemming te vinden. Ze bedenken meerdere alternatieven, die ze onderbouwen met enquêtes, turflijsten en zelfs financiële berekeningen. Voor het examenvak 'onderzoek en ontwerpen' van het Raayland College krijgen acht vwo-4 leerlingen van de gemeente Venray de opdracht om een bestemming te bedenken voor de schaapskooi aan de Overloonseweg.

 

Lees het hele artikel op de website van Peel en Maas Venray, 7 juli 2016

< Terug naar nieuwsoverzicht