Leerlingen Porta Mosana winnen LVO Science Award

14 juli 2016

Fauve van Veen en Daan van Doorn hebben een profielwerkstuk geschreven met de titel ‘Antibioticaresistentie. Wat is ertegen te doen? ’Hun profielwerkstuk heeft de LVO-Science Award gewonnen. De beste vwo-beta-profielwerkstukken van 10 LVO-scholen deden mee aan deze wedstrijd. Daan en Fauve hebben deze Award overtuigend gewonnen. Tijdens de diploma-uitreiking heeft mevrouw Luijckx, hun begeleider en mentor, namens het LVO de wisselbeker, een boek en een cadeaubon overhandigd. Het beste profielwerkstuk van de havo kwam van leerlingen van het Graaf Huyn College. Nina IJzer en Loek Willems maakten indruk met het onderwerp 'Omgaan met stress onder scholieren'.

 

Masterclass antibiotica

In het maken het profielwerkstuk waren Fauve en Daan erg fanatiek. Ze hebben voor het profielwerkstuk een masterclass over antibiotica/afweersystemen bijgewoond in Utrecht, een enquête gehouden om te onderzoeken hoe het met de kennis over antibiotica bij 15 tot 20-jarigen gesteld is en een literatuuronderzoek gedaan. Ze hebben bovendien een experiment op school uitgevoerd waarbij ze hebben onderzocht of uit Roquefortkaas een antibiotica producerende schimmel, Penicillium roqueforti, geïsoleerd kon worden. Alles bij elkaar is dit een bijzonder goed profielwerkstuk geworden. Het profielwerkstuk is als beste vwo-beta-profielwerkstuk van het Porta Mosana College uitgekozen.

Geneeskunde studeren

Daan en Fauve hopen dat zij ingeloot worden bij de studie Geneeskunde in Maastricht. Het Porta Mosana College is trots op deze kanjers en wenst hen veel succes met hun medische toekomst.

< Terug naar nieuwsoverzicht