Vmbo Maastricht bewust bezig met sport en leefstijl

20 juni 2016

Het leefstijlprogramma ‘Hart Stikke’ van vmbo Maastricht is onlangs afgerond door het lopen van de 5 km van MaastrichtsMooiste.

Tussen de 400 en 500 vmbo-leerlingen hebben samen met collega’s van vmbo Maastricht de 5 km van MaastrichtsMooiste gelopen. Iedereen heeft de afstand op zijn of haar manier volbracht, dat heeft gezorgd voor een mooie prestatie. Ouders, familie, vrienden, bekenden en docenten hebben hun steentje bijgedragen om deze dag tot een feest te maken. Zoals de leerlingen zelf zeggen: “Lopen is een feest!”.   

Bewustwording

Deze loopinterventie past goed in ons leefstijlprogramma “Hart Stikke”. Gedurende het jaar hebben de leraren geprobeerd de leerlingen bewust te maken van hun eigen leefstijl. Deze bewustwording kan een stap betekenen in toename van beweeggedrag en afname van overgewicht.

Dit schooljaar zijn health checks afgenomen, vragenlijsten ingevuld, lesgegeven over thema’s die horen bij een gezonde leefstijl en Irun2Bfit met als afsluiting de 5km van MaastrichtsMooiste. Een mooi programma met een sportieve afsluiting. Volgend schooljaar gaat vmbo Maastricht zeker door met het leefstijlprogramma ‘Hart Stikke’.

 

 

< Terug naar nieuwsoverzicht