Technasiumleerlingen Het College organiseren event 'Bèta bedrijfsleven dichterbij'

23 juni 2016

Op donderdag 30 juni a.s. organiseren Technasiumleerlingen van VWO-5 Samuel Stoop, Martijn Schrijnemaekers en Sanne van Deursen vanuit het vak Onderzoeken & Ontwerpen het event ‘Breng bèta bedrijfsleven dichterbij!’. Dit event op Het College is bedoeld voor bovenbouwleerlingen met een N&T- of N&G-profiel en leerlingen van de bovenbouw die het Technasium volgen. Zij krijgen tijdens het event de mogelijkheid om in contact te komen met bèta technische bedrijven die aansluiten bij hun profiel. Zo kunnen de leerlingen ondervinden welke beroepen hen wel of niet aanspreken. Een ideale manier om zich voor te bereiden op hun studiekeuze.

Samuel, Martijn en Sanne zijn al weken bezig met de organisatie van het event. Van het regelen van bedrijven tot het opzetten van een online inschrijfpagina en het maken van een folder. Sanne: “We hebben dit evenement georganiseerd om de bovenbouwleerlingen een beeld te geven van uiteenlopende bèta technische bedrijven. Tijdens het evenement komen de leerlingen in contact te staan met bedrijven die aansluiten op hun profiel. Door de presentaties, workshops en demonstraties van de bedrijven ondervinden de leerlingen welke beroepen hen wel of niet aanspreken. Dit helpt hen bij het make van hun studiekeuze. Het organiseren van het evenement heeft al aardig wat tijd gekost, maar het is het meer dan waard.”

Het event duurt van 10.00 tot 15.00 uur en zal plaatsvinden in de multifunctionele zaal van Het College Weert.

< Terug naar nieuwsoverzicht