Succesvolle tweede Good Practice Day Parkstad

30 juni 2016

Op het Emmacollege vond de Good Practice Day van dit jaar plaats, georganiseerd door acht docenten van LVO en SVO|PL. De start was al veelbelovend. Keynote Pedro de Bruyckere uit België bleek een voltreffer. Deze onderwijsverbeteraar was docent Nederlands, geschiedenis en aardrijkskunde. Tegenwoordig is hij pedagoog en een veelgevraagde spreker in onderwijsland. Ook is hij als onderzoeker verbonden aan de OU in Heerlen, waar hij zich vooral bezighoudt met het onderzoek naar mythes in het onderwijs.

Keynote De Bruykere

Meer weten? Lees dit blog over wat op basis van dit onderzoek wel en niet werkt in het onderwijs. De reacties op deze Belgische keynote waren zo positief dat LVO en SVO|PL op korte termijn De Bruyckere weer naar Parkstad halen om nog meer docenten in de gelegenheid te stellen naar zijn verhaal te luisteren. Wie niet wil wachten, kan alvast deze video bekijken.

 

Workshops

Na De Bruyckere konden de GPD-bezoekers kiezen uit 2 workshoprondes van 11 SVO|PL-docenten en 6 LVO-collega’s. Tegelijkertijd volgde een grote groep van biologiedocenten van beide onderwijskoepels een eigen dagprogramma. Op initiatief van Jos van Mil en Jeron Bejas, biologiedocenten van locatie Brandenberg, bogen zo’n 15 collega’s zich over een goede mappenstructuur om binnen Sharepoint/ Office 365 lesmateriaal voor biologie op diverse niveaus te delen. In de middaguren werden die mappen allemaal met lesmateriaal gevuld. Dat gebeurde zo enthousiast dat deze groep ook na de afsluiting van de GPD nog een hele tijd doorging.

Lees het hele verslag

 

< Terug naar nieuwsoverzicht