Programma IOO: de ontmoeting en de matching

23 juni 2016

Afgelopen donderdag 9 juni, vond ‘De Ontmoeting’ plaats in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Het doel van deze bijeenkomst was dat LVO-scholen met andere dan de hun bekende IOO’ers kennis konden maken. En dat de IOO’ers een beter beeld kregen van andere dan de hun bekende scholen binnen LVO. Dit leverde mooie gesprekken en verrassende ervaringen op. De IOO'ers werken allemaal aan het programma Investeren in Ontwikkeling van Onderwijs.

Match

Inmiddels hebben de IOO’ers en de scholen in vervolg op deze ontmoeting hun voorkeur voor plaatsing bekend gemaakt. De kwalitatieve match wordt nu gemaakt. Deze wordt gekoppeld aan de begrotingen van de IOO-plannen. Het streven is om op 24 juni alle IOO’ers en scholen te informeren over de definitieve matching.

Een greep uit de opmerkingen van de IOO’ers
• Ik kwam hier naar toe met het idee dat ik graag op de school wilde blijven waar ik nu al werk. Nu blijkt dat er wel 4 andere LVO-scholen zijn die ook heel aantrekkelijk zijn. Dat maakt het kiezen lastig.
• Ik wist niet goed wat ik kon verwachten van deze ontmoeting, maar zie nu de waarde ervan in. Wat mooi om te ontdekken dat er zoveel mogelijkheden zijn binnen LVO.
• Mooi om te horen hoe enthousiast de vertegenwoordigers van de scholen zelf vertellen over de onderwijsontwikkeling waar ze mee bezig zijn

Enkele opmerkingen van vertegenwoordigers van de scholen waren:
• Het was een geslaagde bijeenkomst, ik heb mooie gesprekken gevoerd.
• Fijn dat we voorafgaand aan De Ontmoeting toegang hadden tot de OneDrive met daarin de CV’s van alle IOO-kandidaten.
• Opvallend hoe goed de IOO’ers zich voorbereid hadden en de juiste vragen wisten te stellen. Een compliment aan de IOO’ers.