Ministerie van Onderwijs bezoekt vhbo van LVO Maastricht

20 juni 2016

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wilde graag kennis maken met de vernieuwde havo van LVO Maastricht: het vhbo. Daarom bracht een afvaardiging van het ministerie van OCW op vrijdag 16 juni jl. een bezoek aan de Eenhoornsingel. Jonge onderzoekers en talentvolle leerlingen lieten hen zien wat het vhbo inhoudt.

De bezoekers worden ontvangen door André Postema, voorzitter van CvB. Bij het ontvangst klinkt muziek van de muziekleerlingen van VOCO (vooropleiding conservatorium). René Joosten, docent muziek, vertelt over het muziekonderwijs in het vhbo en de onderbouwband VOCO. Daarna zingen de leerlingen hun zelfgeschreven nummer ‘On my own’, waarmee ze onlangs de Buma schoolactcompetitie wonnen in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De winnaars mogen binnenkort het lied in een studio opnemen en uitbrengen.

Na deze introductie wordt het gezelschap naar de OPEDUCA ruimte gebracht, waar leerlingen de werkwijze van deze onderwijsvorm laten zien. Bij OPEDUCA gaan leerlingen actief op zoek naar informatie en leren ze ieder op hun eigen manier. OPEDUCA legt een verbinding tussen theorie, praktijk en ervaring. Zo werken leerlingen samen met bestaande ondernemingen, maar zetten ze ook een eigen onderneming op.

Vervolgens geeft Jacky Lamoré-Meijer van de Centrale Directie LVO Maastricht, een presentatie over Onderwijs Ontwikkeling Maastricht (OOM). Ze informeert de bezoekers over het ontstaan van de plannen en de huidige stand van zaken. Locatiedirecteur Twan Wijnants neemt het woord over en geeft uitleg over de inhoud van het vhbo. Er wordt met de afvaardiging  van het ministerie van gedachte gewisseld over verdere mogelijkheden binnen het vhbo.

Na deze gedachtewisseling showen de leerlingen van de dansopleiding hun talent. De jonge dansers laten een fragment uit hun aankomende eindshow ‘Ease on down’ zien. Daarna treedt  een leerling solo op met een eigen dans. Met deze choreografie werd ze aangenomen voor de dansopleiding aan Fontys in Tilburg.

De ochtend wordt afgesloten met een lunch, verzorgd door de leerlingen van praktijkschool Terra Nigra. 

< Terug naar nieuwsoverzicht