Maastrichtse leerlingen winnen Buma finale in Heineken Music Hall

2 juni 2016

Schoolband Down to Earth won de Buma schoolactcompetitie met hun zelfgeschreven nummer On my own. De leerlingen vertegenwoordigden het Bonnefanten College tijdens de finale op 31 mei in de Heineken Musical Hall. De overwinning wordt beloond: de leerlingen duiken de studio in om hun nummer op te nemen.

De schoolactcompetitie is een initiatief van de Buma Music Academy. De BMA zet zich in voor actueel en vernieuwend muziekonderwijs binnen het voortgezet onderwijs in Nederland en wil een podium bieden aan jong muzikaal talent. Naast Down to Earth, stond ook brugklasband 27 Planes namen het Bonnefanten College in de finale. De jonge muzikanten uit de bands schreven zelf een lied en maakten een videoclip. Met hun inzendingen behaalden ze een finaleplek met de laatste twaalf acts.

Op 31 mei vertrokken de performers en supporters naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Daar volgden ze een workshop Ableton om zelf muziek te leren componeren, een masterclass over vlogs, en kregen een rondleiding backstage. Alle schoolacts lieten hun nummer horen aan de jury, met daarin o.a. Maan de Steenwinkel (winnares van The Voice of Holland 2016) en Ivo Severijns (bassist van de band Wild Romance). De jury roemde Down to Earth met de eigenheid en het subtiele karakter van het lied en waardeerde de samenzang.

 

< Terug naar nieuwsoverzicht