Leerlingen Raayland College in finale verhalencompetitie

20 juni 2016

Drie leerlingen van het Raayland College zijn doorgedrongen tot de finale van de verhalencompetitie georganiseerd door Randstad en Van Dijk Educatie.

De taalvaardigheid van middelbare scholieren gaat achteruit. Door digitalisering hoeven scholieren steeds minder te schrijven en worden teksten automatisch op spelling gecontroleerd. Maar ook de interesses van scholieren veranderen, waardoor verhalen schrijven nauwelijks nog wordt gedaan. Randstad Onderwijs heeft samen met Van Dijk Educatie middelbare scholieren gevraagd om hun droombaan in 2032 te beschrijven. De beste verhalen zijn gebundeld in een boek. Woensdag 22 juni worden de winnaars van de verhalencompetitie bekend gemaakt in DeLaMar Theater in Amsterdam. 

Op woensdag 22 juni wordt duidelijk of de Raaylandscholieren tot de winnaars behoren. De jury, bestaande uit bekende schrijvers Eva Burgers en Emiel de Wild, bepaalt van alle inzendingen welk verhaal het meest inspirerend is. De winnaar gaat naar huis met een Ipad met toetsenbord.

 

Lees het hele artikel op de website van Omroep Venray, 16 juni 2016.  

 

< Terug naar nieuwsoverzicht