Leerlingen VHBO Maastricht treden op in Heineken Music Hall

23 mei 2016

Schoolbands 27 Planes en Voco staan in de finale van de Buma Music Academy. De leerlingen uit deze bands schreven zelf een lied en maakten een videoclip voor de schoolactcompetitie. Met hun inzendingen behaalden ze een plekje bij de laatste 12 acts en mogen ze op 31 mei a.s. optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam

De schoolactcompetitie is een initiatief van de Buma Music Academy. De BMA zet zich in voor actueel en vernieuwend muziekonderwijs binnen het voortgezet onderwijs in Nederland en wil een podium bieden aan jong muzikaal talent. De talenten van het Bonnefanten College gaan samen met een aantal fans naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Daar krijgen ze verschillende workshops als Ableton (zelf muziek leren componeren) en een vlog masterclass. De jonge artiesten krijgen ook een rondleiding door de Heineken Music Hall en mogen backstage. Alle schoolacts laten hun nummer horen aan een jury met een aantal BN’ers. De jury bepaalt uiteindelijk wie er vandoor gaat met de titel Buma Music Academy school act winnaar 2015-2016.

Maar liefst twee groepen van het Bonnefanten College mogen een plekje innemen op het podium van de Heineken Music Hall te Amsterdam. De brugklassers van de groep 27 Planes schreven het lied Solution. Voor een sneak preview klik je op deze link: https://www.youtube.com/watch?v=PNdCh3m7QCw

Voco treedt op met hun lied On my own. Bekijk hun zelfgeschreven lied op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=hdEtCaSsQyc.

We wensen alle leerlingen heel veel succes en vooral plezier!

< Terug naar nieuwsoverzicht