Leerlingen Broeklandcollege in Rusland

27 mei 2016

In het kader van het MCP-programma (Multi Culti Positivo) gingen leerlingen van het Broeklandcollege naar Rusland. Zij bezochten Sint Petersburg, Moskou en een aantal Russische scholen. MCP draait om positiviteit over de multiculturele samenleving, cultuur en wereldburgerschap. De bekende cabaretier Jörgen Raymann is beschermheer van dit programma.

Russische buddy's

De leerlingen leerden in Sint Petersburg en Moskou over de rijke en woelige geschiedenis van Rusland en het communisme. Zij bezochten twee scholen waaronder School nr.2 in Moskou, een school voor toptalenten. De Nederlandse leerlingen en hun Russische buddy's discussieerden in het Engels over actuele zaken in zeer open in de gesprekken. Naast hun thuissituatie werd de economische boycot, de homobeweging in Rusland, de Krimm en de situatie met de Oekraïne besproken. 

Ook kregen de leerlingen Russische les en werden de leerlingen uitgedaagd op het gebied van natuurkunde en schaken! Een les in de typische volkdans mocht niet ontbreken. Al met al een onvergetelijke en leerzame reis.

 

               

MCP

Het MCP-programma heeft jarenlang gezorgd voor uitwisselingen van de leerlingen van het Broeklandcollege naar o.a. Suriname, China, Tjsechië, Turkije, Polen en Marokko. Andersom zijn er contacten met scholen over de hele wereld die op hun beurt Nederland bezoeken en buddy's vormen met de leerlingen van het Broeklandcollege. 

 

Lees meer in het  blog over MCP Rusland

 

< Terug naar nieuwsoverzicht