Heel Brunssum bakt gezond

30 mei 2016

Van woensdag 18 mei tot en met dinsdag 24 mei hebben zo’n 250 Brunssumse basisschool-leerlingen meegedaan aan het project ‘heel Brunssum bakt gezond’. In het kader van het programma JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) volgden zij op het Emmacollege een leuke sportles en bereidden ze een gezonde maaltijd.

Het Emmacollege verzorgde iedere dag de beide lessen. In de kookles maakten de kinderen gezonde wraps. Na een korte uitleg konden ze in het, door Plus Quadvlieg ingerichte, winkeltje de ingrediënten ophalen. Daarna konden ze aan de slag in de keukens van het Emmacollege. Als laatste werden de gemaakte wraps natuurlijk gezamenlijk met smaak opgegeten. Tijdens de sportles kregen de scholieren een introductie in de sportlessen op een middelbare school. Wethouder Thomas Gelissen: ‘JOGG legt de nadruk op een gezonde levensstijl; de combinatie tussen gezond eten en bewegen. Deze lessen sluiten daar perfect op aan. En het werkt: de kinderen zijn heel enthousiast, vinden het leuk om zelf met voeding bezig te zijn en te weten hoe iets bereid wordt. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst!’

JOGG
JOGG is een landelijk project gericht op het bestrijden van overgewicht (obesitas) bij jongeren in de leeftijd van 0-20 jaar. De aanpak, overgewaaid uit Frankrijk, heeft inmiddels in een groot aantal Nederlandse gemeenten navolging gekregen. Brunssum was in 2013 de eerste gemeente in Parkstad Limburg die de JOGG-aanpak adopteerde. JOGG biedt een paraplu voor alle bestaande en nieuwe projecten die zich richten op het stimuleren van een gezond eet- leef- en beweegpatroon onder jongeren.

 

Foto: Pascal Moors

< Terug naar nieuwsoverzicht