Creativiteit van het Romboutscollege te zien op het "Brunssum International Art Event"

12 mei 2016

Op zaterdag 28 en zondag 29 mei zal het Romboutscollege deelnemen aan het “Brunssum International Art Event” (BIAE) in het Schutterspark in Brunssum. Dit kunstfestival wordt al voor de 6e keer in het Schutterspark gehouden en voor het eerst neemt het Romboutscollege deel met de vakken handvaardigheid, tekenen en muziek.

BIAE geeft ruimte aan kunstenaars en beoefenaars van oude ambachten om hun werk te laten zien aan een breed publiek. Het festival wil heel graag de jeugd erbij betrekken en daarom is deze samenwerking tot stand gekomen. Op zaterdag 28 mei zullen de vakken handvaardigheid en tekenen met leerlingen tussen 12.00 en 18.00 werken aan een opdracht “tekenen naar waarneming”, waar de bijzondere omgeving van het Schutterspark zich natuurlijk uitstekend voor leent. Op zondag 29 mei zal het Rombouts School Orkest tussen 12.00 en 13.00 een optreden verzorgen op de podiumwagen die in het park aanwezig zal zijn.

Op het Romboutscollege is veel aandacht voor kunst en cultuur en er bestaat ook de mogelijkheid om in de kunstvakken eindexamen te doen.

< Terug naar nieuwsoverzicht