Groenewald naar WK Robocup in Leipzig

15 april 2016

Voor de 6e keer heeft Team Jup van Scholengemeenschap Groenewald de Nederlandse titel rescue line binnengehaald. Rescue Line is een onderdeel van het RoboCupgebeuren (https://nl.wikipedia.org/wiki/RoboCup). Team Jup bestaat uit Jeffrey Huntjens (vmbo3), Rob Schaafsma (vwo4), Sven van Nistelrooij (vwo3) en Dave Wolfs (vwo3).

Vóór het WK werd eerst aan de European Open deelgenomen. Op donderdag 31 maart vertrok Team Jup naar Eindhoven om zijn kansen in deze European Open te verdedigen. Aan deze European Open namen teams uit o.a. Italië, China en UK deel. De European Open duurde drie volle dagen. Na een eerder rustige oefenronde op donderdag en een degelijke, maar geen superprestatie op vrijdag, werd er tot in de late uren verder geprogrammeerd en geoefend. Deze lange nacht had uiteindelijk resultaat! Op zaterdag werd een plek bij de laatste vier versierd. Vanaf toen bewees het team zijn doeltreffendheid. Met een quasi perfecte run werd een serieuze afstand geslagen in de eerste van twee finalerondes. De tegenstand kon deze achterstand niet meer goedmaken en Team Jup werd winnaar van de European Open. Een filmpje met een kleine impressie is te vinden op: https://www.youtube.com/watch?v=1lUMCD2ld24

Op zondag startte dan het NK. Als winnaar van de European Open was Groenewald natuurlijk favoriet. Het team maakte deze favorietenrol helemaal waar! Na een moeilijke speed bump in een corner (die door iedereen gemist werd) knokte Team Jup zich naar de overwinning: voor de 6e keer op rij Nederlands kampioen! Deze titel geeft recht op deelname aan het WK. Na een deelname in Istanbul, Mexico, Eindhoven en Brazilië (China werd overgeslagen) neemt Team Jup van 30 juni t/m 3 juli aan het WK in Leipzig (www.robocup2016.org) deel.

Wil je de verdere avonturen van Team Jup volgen, kijk dan op Facebookpagina: https://www.facebook.com/Team-Jup-300489390110920/

Wij wensen Jeffrey, Rob, Sven en Dave veel succes!

< Terug naar nieuwsoverzicht