Grotiuscollege Heerlen verwelkomt Grootze leerlingen

1 november 2016

Onder de naam ‘Grootz’ gaat het Grotiuscollege in Heerlen vanaf januari tot en met begin april 2017 meerbegaafde leerlingen uit groep 8 de mogelijkheid bieden om gedurende 1 dag in de week aldaar les te volgen.

Voor leerkrachten op de basisschool is het niet altijd eenvoudig om meerbegaafde leerlingen te blijven prikkelen, uit te dagen en hun een passend onderwijsaanbod te doen. Dat is lastig voor hen maar vooral ook voor deze leerlingen.

Om het basisonderwijs hierin te ondersteunen én om de kwaliteiten van de leerlingen te stimuleren, zijn zij vanaf januari 2017 welkom op het Grotiuscollege om workshops te volgen. De onderwerpen die aan bod komen, zijn zeer gevarieerd en doen niet alleen een beroep op de cognitieve kwaliteiten van de leerlingen. Ook het creatief,  ondernemend en probleemoplossend talent van de kinderen wordt aangesproken.  Zo is er bijvoorbeeld een workshop ‘Science en makerklas’ en ‘Shakespeare for kids’ maar ook een workshop ‘Media & Design’ of ‘Drama’.

Niet alle meerbegaafde leerlingen kunnen zich aanmelden voor de workshops. Hier is een belangrijke rol weggelegd voor de leerkrachten groep 8. Met behulp van een Quick Scan, gefaciliteerd door het Grotiuscollege, kunnen zij meerbegaafde leerlingen in hun groep makkelijker herkennen. Op de Quick Scan staan enkele vragen met behulp waarvan de leerkracht dit kan doen.

Dit schooljaar kunnen leerlingen workshops volgen in het kader van Grootz. Vanaf schooljaar 2017/2018 wordt het aanbod uitgebreid en hebben leerlingen daardoor de mogelijkheid om het eerste leerjaar op het Grotiuscollege versneld te doorlopen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Netty Schreurs, T 06 23 04 03 56

 

 

< Terug naar nieuwsoverzicht