Certificaat Veilige en Gezonde School voor alle scholen LVO Maastricht

8 november 2016

Wethouder Mieke Damsma heeft het keurmerk Veilige en Gezonde school uitgereikt aan vhbo Maastricht (Bonnefanten College), Sint-Maartens College vhbo/vwo, Terra Nigra en OPDC St. Michael. Naast de vier eerder gecertificeerde scholen, voldoen nu alle middelbare scholen van LVO Maastricht aan de gestelde eisen van het Convenant Veilige en Gezonde School.

De scholen volgden een intensief traject waarbij werd uitgegaan van de wettelijke verplichtingen en zorgplicht voor zowel leerlingen als het personeel. Over twee jaar volgt een traject voor hercertificering om de veiligheid te borgen en actueel te houden.

Als certificaathouders stimuleren de scholen de veiligheidsbeleving en bewustwording bij leerlingen, personeel, ouders en de MR. Hierdoor ontstaat er samenwerking om veiligheid en welzijn in en om de school te creƫren.

< Terug naar nieuwsoverzicht