André Kuijpers colleges op het Grotiuscollege voor leerlingen groep 8

2 november 2016

Van woensdag 2 tot en met woensdag 9 november 2016 zullen bijna 500 groep 8 leerlingen André Kuijpers colleges volgen op het Grotiuscollege in Heerlen.

Het is één van de activiteiten op het Grotiuscollege die het voor basisschoolleerlingen mogelijk maakt een kijkje te nemen op het voortgezet onderwijs en er vast een beetje te wennen. Leerlingen van basisscholen uit de omgeving van Heerlen komen met hun eigen klas en volgen 2 keer een uur les waarin het onderwerp ruimtevaart centraal staat. De eerste les gaat over Science en Ruimte en de tweede les gaat over Kunst en Ruimte. Ze leren bijvoorbeeld wat een astronaut allemaal doet in de ruimte, wat hij allemaal moet weten en waar hij goed in moet zijn.

Maandag 26 september jl. was de aftrap: ouders, leerlingen en leerkrachten groep 8 waren door het Grotiuscollege uitgenodigd om in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen de theatervoorstelling van André Kuijpers bij te wonen. Een mooie en inspirerende avond.

De André Kuijpers colleges worden afgesloten op woensdag 7 december 2016, ook in het Parkstad Limburg Theater. André Kuijpers zelf geeft dan een les over ruimtevaart en vertelt over zijn ervaringen als astronaut. Ook ouders en leerkrachten zijn opnieuw uitgenodigd om te komen kijken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Jules Luesink, T 06 55 79 04 43

< Terug naar nieuwsoverzicht