Leerlingen Dendron College in gesprek met gemeenteraad

14 oktober 2016

Leerlingen havo 4, 5 en vwo 5 van het Dendron College gaan samen met raadsleden aan de slag over onderwerpen die hen aan het hart liggen.

Na tien jaar JongerenĀ­gemeenteraad stapt gemeente Horst aan de Maas over op het concept Zinnige Zaken.De eerste editie van Zinnige Zaken vindt plaats op dinsdag 18 oktober. Leerlingen van het Dendron College gaan die dag samen met raadsleden aan de slag over onderwerpen die hen aan het hart liggen.

Voorheen kregen leerlingen van het voortgezet onderwijs de opdracht om aan de hand van een thema een project te bedenken. Dat project was 1.250 euro waard en werd ook uitgevoerd. Zinnige Zaken, een samenwerking tussen Witgoed en van Bontewas en de gemeente, vraagt de leerlingen om zelf met een onderwerp, in plaats van een project, te komen dat zij belangrijk vinden.

Lees het hele artikel op de website van Hallo Horst aan de Maas, 13 oktober 2016