Docente Groenewald genomineerd voor Onderwijs TopTalent Prijs

17 oktober 2016

Maud Jetten, docente op het Groenewald, werd onlangs genomineerd voor de Onderwijs TopTalent Prijs met het kunst-kijk-spel dat ze ontwikkeld heeft. Dit spel is het resultaat van het onderzoek naar de manier waarop kinderen kunst analyseren, dat ze gedaan heeft in het kader van haar opleiding tot eerstegraads docent aan de Fine Arts & Design Education in Maastricht.

Het kunst-kijk-spel daagt kinderen uit, aan de hand van aanwijzingen, om zelf op zoek te gaan naar informatie over de kunstenaar en zijn tijd. Hierdoor ontwikkelen zij hun 'kunstanalyse-skills', bijvoorbeeld onderzoeken, samenwerken en probleemoplossend denken, ook wel 21ste-eeuwse vaardigheden genoemd. 

De Onderwijs TopTalent Prijs geeft alle lerarenopleidingen in Nederland de mogelijkheid om een (oud-)student voor het voetlicht te halen. FA&DE nomineerde Maud voor zowel het onderzoek als het spel. Helaas is Maud niet in de prijzen gevallen maar ze heeft een hele mooie avond beleefd. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap overhandigde namelijk elke genomineerde een oorkonde, een mooi boekenpakket en de mogelijkheid tot het professioneel laten drukken van het onderzoek. En natuurlijk is genomineerd worden al een bijzondere prestatie op zich! 

< Terug naar nieuwsoverzicht