‘Topsportcentrum bij Het College’ Weert

15 januari 2016

Het College in Weert, Topsport Limburg in Sittard en de gemeente hebben plannen in Weert een High Performance Centre op te zetten. Dit is een combinatie van topsport en aanverwante disciplines.

Bij een High Performance Centre worden een sporttalentcentrum, waarbij kinderen op het gebied van sport in een vroeg stadium bekeken en begeleid worden, gecombineerd met aanpalende zaken als sportpsychologie, voeding, fysiotherapie en sportgeneeskunde. Dit alles in verbinding met topsport. Een High Performance Centre past in de ambitie van Weert om zich verder te ontwikkelen als sport. Ook de provincie wil daaraan meewerken.

Topsport Talentschool

Het High Performance Centre zou moeten landen bij Het College aan de Parklaan in Weert West. Het College is nu al een Topsport Talentschool, waar topsporters worden gemotiveerd en gestimuleerd door ze aangepast onderwijs te bieden. 

 

Lees het hele artikel in Dagblad de Limburger, 15 januari 2016

< Terug naar nieuwsoverzicht