Speeddate in de techniek

21 januari 2016

18 januari jl. heeft VHTO voor alle meisjes uit 2-vmbo van Het Bouwens een speeddate verzorgd. VHTO is een landelijk expertisebureau voor meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Zij zetten zich in om de participatie van meisjes en vrouwen aan de wereld van bètawetenschappen, techniek en ICT te vergroten.

Na een korte inleiding over techniek waar de leerlingen actief aan konden deelnemen kwamen er maar liefs vijf vakvrouwen die een technisch beroep uitoefenden. De vakvrouwen bestonden o.a. uit een goudsmid, een projectvoorbereidster /projectleidster Tuin - en landschapsinrichting, een Sales Engineer / Project Calculator, een Proces Technician en een studente industrieel product ontwerp. Deze vakvrouwen vertelden eerst iets over zichzelf en aansluitend daaraan gingen de leerlingen in groepjes vragen stellen om meer te weten te komen over de beroepen van de vrouwen. 

Aan het einde van de ochtend/middag hadden de leerlingen van 2-vmbo een compleet ander beeld van een opleidingen in de techniek. Zij kwamen tot de conclusie dat er veel meer zaken met techniek te maken hebben dan dat zij in eerste instantie dachten. 

< Terug naar nieuwsoverzicht