Sophianum: project 'International Skills' van start

25 januari 2016

Het Erasmus+ project over International Skills waar het Sophianum aan meedoet samen met de universiteit van Hull en zes partnerscholen is nu echt van start gegaan.

In oktober vond de eerste bijeenkomst plaats in Hull. Daar zijn de afspraken gemaakt over de rest van het jaar. Lees het eerdere bericht over de Erasmus+ projecten

Learning, teaching & training

Intussen zijn de bestaande competentielijsten bestudeerd en zijn er conclusies getrokken over wat er anders zou kunnen. Daarnaast hebben leerlingen van het Sophianum al interviews afgenomen met beroepsbeoefenaars uit het buitenland of mensen die in het buitenland hebben gestudeerd of gewerkt om te onderzoeken welke competenties je moet hebben om in een internationale omgeving te functioneren. Teamleider Rob Mennen gaat met zijn module ‘Video Editing’ helpen met het maken van de filmpjes voor het project. Van 11 tot 15 april vindt er een ‘Learning, Teaching & Training event’ plaats. Tijdens deze LTTE komen de International Skills aan de orde, maar ook ‘widgets’ voor E-books en ‘Flipping the Classroom’. 

 

< Terug naar nieuwsoverzicht