Leerlingen voeren Griekse tragedie op op Het College in Weert

12 januari 2016

Zondag 31 januari a.s. staan de Gymnasiumleerlingen van het Aischylosproject op het podium in de grote centrale hal van Het College in Weert voor de uitvoering van de Griekse tragedie ‘Antigone’ van de Griekse dichter Sophokles.

Maanden hebben de leerlingen samen met leeftijdsgenoten van zes scholen uit de Euregio, onder leiding van regisseur Sjeng Verheijden, geoefend voor dit internationale toneelproject. Het optreden vormt de eerste in een reeks van vijf optredens op de deelnemende scholen aan het project! 

Première

Het optreden op Het College vormt het eerste in een reeks van vijf optredens op de deelnemende scholen aan het project: Athénée Royal ‘Air Pur’ (Seraing), Van Maerlantlyceum (Eindhoven), Het College (Weert), Sint-Maartenscollege (Maastricht), Sintermeerten (Heerlen) en United World College (Maastricht). Het belooft een spectaculaire en verrassende voorstelling te worden. Te meer omdat de tragedie in de moedertalen van de acteurs wordt opgevoerd; Nederlands, Frans, Duits en Engels.

Gratis kaarten

Benieuwd naar het optreden? Gratis kaarten zijn te bestellen via y.kuik@lvo-weert.nl

Voorstelling: 'Antigone', zondag 31 januari, aula Het College Weert, aanvang 19:30 uur

Meer info via www.aischylos.com

< Terug naar nieuwsoverzicht