Gastles wethouder Gabriëls op scholen Weert - Streep door discriminatie

4 januari 2016

Vanaf maandag 4 januari staat het bord ‘zet een streep door discriminatie’ drie weken lang op scholen van LVO-Weert; Het College, Het Kwadrant en de Philips van Horne. Het bord is onderdeel van de campagne ‘zet een streep door discriminatie’ die 10 november jl. van start ging in winkelcentrum de Munt. Daar trok het college van burgemeester en wethouders letterlijk een streep door discriminatie op een groot bord.

Iedereen die de campagne onderstreept, kan zijn/haar naam op het bord schrijven. Aansluitend op de komst van het bord geeft wethouder Gabriëls op alle drie de scholen een gastles waarin hij in zal gaan op de waarden respect, acceptatie en verdraagzaamheid.

Bord 'Zet streep door discriminatie' naar middelbare scholen

Met de campagne ‘zet een streep door discriminatie’ wil de Antidiscriminatievoorziening Limburg de bewustwording over discriminatie vergroten. Iedereen is anders, het is belangrijk elkaar te accepteren zoals we zijn. Na de kick-off in winkelcentrum De Munt, heeft het bord al een hele reis gemaakt. Zo stond het onder andere op het stadhuis van Weert en bij brede school Markeent. In januari zijn de middelbare scholen aan de beurt. Er staan inmiddels aardig wat namen op het bord en ook de leerlingen van de middelbare scholen kunnen hun naam er de komende weken op kwijt. Meer informatie via www.discriminatie.nl.

 

< Terug naar nieuwsoverzicht