Kick-off Junior Innovation Challenge op Inventorium Sint-Janscollege

15 september 2015

30 september wordt de Junior Innovation Challenge Limburg gestart op het Inventiorium van het Sint-Janscollege in Hoensbroek. Deze wedstrijd daagt jongeren uit om actief mee te denken over Nederlandse problemen en uitdagingen. Jongeren zijn de toekomst en onze toekomst vraagt om innovatie. De Junior Innovation Challenge beloont de toekomstige generatie door een daadwerkelijke realisatie van hun ideeën mogelijk te maken! Eén van de leerlingen van het Sint-Janscollege is jurylid.

undefined

De leerlingen van het Sint-Janscollege zijn bijzonder trots op het promotiefilmpje dat op hun eigen Inventorium is opgenomen.

Scholen leren programmeren

Alle basis- en middelbare scholen in Limburg worden uitgenodigd deel te nemen aan de Junior Innovation Challenge. De vijf basis- en vijf middelbare scholen met de meeste inzendingen ontvangen gratis gebruik van Bomberbot, een innovatie in het onderwijs waarmee leraren op eenvoudige en speelse manier leerlingen kunnen leren programmeren. Parallel aan de Junior Innovation Challenge wordt al een start gemaakt met de introductie van Bomberbot bij verschillende scholen in de regio. Tijdens de Codeweek, 10 - 17 oktober zullen leraren en leerlingen hun ervaringen delen!

Wedstrijd

undefinedAlle informatie over deelname staat op www.juniorinnovationchallenge.nl.

30 september 2015 Kick-off Inventorium Sint-Janscollege Hoensbroek

30 oktober 2015     Halve finale