Sint-Maartenscollege Maastricht DonorRun

13 juni 2015

Leerlingen van het Sint-Maartenscollege havo/vwo hebben zondag 7 juni tijdens de 5km studentenloop van Maastrichts Mooiste aandacht gevraagd voor donorregistratie. Voorzitter van het college van bestuur van LVO André Postema was erg enthousiast over dit initiatief en liep mee.

undefined 

Jaarlijks staan 1200 mensen op de wachtlijst voor een nieuw orgaan. Iedere jaar weer moeten +/- 400 mensen worden teleurgesteld. De gemiddelde wachttijd voor een donornier is 4,5 jaar. Redenen genoeg om de vraag 'ben jij al donor Ja of nee?' weer eens in de spotlight te zetten.

Medische do's en dont's

In de week voorafgaand aan de DonorRun hebben Han Hameleers (“ervaringsdeskundige” dubbele longtransplantatie) en Gijs Geskes(hart/long chirurg) lezingen op school verzorgd voor alle bovenbouw leerlingen. De medische do’s en don’ts en de bittere noodzaak van donorregistratie werd nog eens duidelijk gemaakt.
Al deze aandacht heeft in ieder geval geleid tot vele nieuwe registraties!

< Terug naar nieuwsoverzicht