MEP on TOUR: Sint Maartenscollege en Porta Mosana College

23 juni 2015

Op dinsdag 23 juni vindt op het Sint Maartenscollege een pilot plaats voor MEP on TOUR, een nieuwe activiteit onder de paraplu van het Model European Parliament Limburg (MEP). Mep on Tour is bedoeld om meer leerlingen te bereiken en al in een vroeg stadium bekend te maken met het politieke spel.

Gedurende deze dag zullen zo’n 50 leerlingen uit VWO3 van de Maastrichtse scholen het Sint Maartenscollege en van het Porta Mosana College  in een rollenspel de gemeentelijke politiek nabootsen. Zij zullen zich buigen over een aantal maatschappelijke problemen op gemeentelijk niveau. Door samenwerken, compromissen sluiten, lobbyen én debatteren zullen zij tot beleidsvoorstellen komen om de problemen aan te pakken en zo een betere situatie te realiseren die voor alle betrokkenen aanvaardbaar is. De leerlingen zullen, onder begeleiding van oud – MEP-deelnemers, een leerzame en spannende dag tegemoet gaan.

< Terug naar nieuwsoverzicht