Gymnasiumdag Sophianum in Trier

3 juni 2015

Eén keer per jaar vindt de Gymnasiumdag plaats. Maandag 1 juni gingen de eerste vier klassen van het gymnasium naar Trier.

Begeleiding door leerlingen

Leerlingen van 5 gymnasium waren de gidsen. Zij verzorgden rondleidingen in het kader van de praktische opdracht Latijn. Ze hadden dit van te voren voorbereid en begeleidden elk, samen met een docent, een groepje leerlingen. Deze stad aan de Moezel was aan het einde van het Romeinse keizerrijk één van de hoofdsteden - naast Rome, Milaan en Constantinopel - van waaruit de Romeinen hun grote rijk bestuurden. Het is (nog steeds) rijk aan vele archeologische resten en gebouwen. Zo werd o.a. gewandeld langs de Porta Nigra, de Kaiserthermen, de Basilica, de Dom en het Amfitheater. 

< Terug naar nieuwsoverzicht