Pionieren: jong geleerd, oud gedaan

18 mei 2015

Projectplan " Jong geleerd, oud gedaan" over een doorlopende leerlijn techniek van basisschool en voortgezet onderwijs is uitgekozen als één van de projecten die worden uitgevoerd vanuit Onderwijs Pioneers 2015-2016. Bij deze nominatie hoort een subsidie van 4.000 euro die aan het Graaf Huyn College vmbo zal worden toegekend.

Vaardigheden in techniek

Het Graaf Huyn College vmbo gaat basisscholen uit Sittard-Geleen ondersteunen door leerkrachten zelf techniekvaardigheden aan te leren. Dit gebeurt door één of twee docenten van het GHC. De leerkrachten krijgen in workshopvorm steeds een techniekles uitgelegd, welke ze dan ook ter plekke moeten uitvoeren. Zo ervaren ze zelf welke handelingen er moeten plaatsvinden en waar de mogelijke knelpunten zitten. Met deze kennis en met de materialen die erbij horen gaan zij terug naar hun eigen school, waar zij de les zelf aan hun leerlingen kunnen uitleggen.

De opzet is om een dergelijke workshop circa vier keer per jaar op het Graaf Huyn College te organiseren. Elke geïnteresseerde basisschool kan een leerkracht afvaardigen naar het GHC. Hoe meer scholen meedoen, hoe groter de olievlek. Een positief effect is dat het GHC en basisscholen de contacten verder versterken.

De wethouder van Onderwijs van Sittard-Geleen heeft aangegeven dit project met interesse te volgen.

 

 

Contactpersoon is teamleider Maud Hermans, m.hermans@ghc.nl046-4236473 

< Terug naar nieuwsoverzicht