Goed vooruitzicht: 29 nieuwe docenten aangenomen!

26 mei 2015

Na 356 brieven, 124 eerste sollicitatie gesprekken, 95 assessments vonden er tweede gesprekken plaats met 74 sollicitanten voor de functies van Innovatieve docenten. Hiervan kunnen we er 29 als nieuwe collega's verwelkomen in het innovatieprogramma IOO.

Vernieuwende elementen

Een intensief werving- en selectieproces met een aantal vernieuwende elementen. Bij de sollicitatiebrieven kwam de innovatieve kracht van de sollicitanten naar voren in verrassende lay-outs van de brieven, persoonlijke fimpjes, Prezi-presentaties en ingezonden filmpjes tot internationaal solliciteren via Skype vanuit Zuid-Amerika. In de eerste gesprekken hebben alle kandidaten zichzelf gepitched, wat een hele waardevolle eerste indruk van de kandidaten opleverde. En in de tweede gesprekken zijn voorbeeldlessen gegeven. Al met al ... anders dan anders.

Trainees

Ook zij-instromers in het onderwijs vanuit het OnderwijsTraineeship (OTS) en Eerst de Klas namen deel aan de selectieprocedure. Op deze manier verbindt LVO deze traineeprogramma's met het lopende werving- en selectieproces.

Match

Ook de laatste fase van het proces is bijzonder. Voor een goede match tussen de nieuwe collega's en de verschillende LVO-clusters organiseren we op 29 mei 'De ontmoeting’. Dan komen alle clusters en alle nieuwe collega’s bij elkaar in een informele ontmoeting. Na deze ontmoeting geven zowel de clusters als de nieuwe collega’s een voorkeur aan. Een kwalitatieve match staat voorop. Na 3 juni wordt voor de nieuwe collega’s, na een stevige procedure, duidelijk op welke LVO-school zij starten in het nieuwe schooljaar. Deze collega's draaien mee in het innovatieprogramma IOO (Investeren in Ontwikkeling van Onderwijs).