Examenleerling Philips van Horne: ‘Ik werk al drie jaar keihard’

11 mei 2015

Stijn Ketelaers (18) uit Weert zit op de Philips van Horne SG en doet nu examen vwo. Hij heeft het profiel natuur & techniek en natuur & gezondheid. Dagblad De Limburger interviewde hem.

Hoe bereid jij je voor op de examens, die vandaag beginnen?
„Ik oefen met name veel oude eindexamens. Ik ben daar de afgelopen weken wel druk mee bezig. Ik leer elke dag ongeveer een uurtje of vier, vijf. Nee, ik heb geen uitgeschreven schema. Maar het zit wel in mijn hoofd.”

...
Heb je er het afgelopen jaar een schepje bovenop gedaan qua studeren?
„Dat doe ik al drie jaar! Die punten tellen namelijk mee voor het examen. Dus toen ben ik al begonnen met hard te werken. Ik wil graag geneeskunde gaan studeren in Maastricht. En voor die opleiding geldt een selectie, tenzij je hoger dan een acht scoort. Vandaar dat ik er alles aan doe om hoge punten te halen. Dan weet ik tenminste zeker dat ik word aangenomen en ontloop ik de selectieprocedure. Maar voor de zekerheid heb ik wel meegedaan aan de selectierondes. Je weet maar nooit.”

Lees de rest van het interview via Dagblad de Limburger, 11 mei 2015

< Terug naar nieuwsoverzicht