Emmacollege in rouw

6 mei 2015

Het Heerlense Emmacollege is in rouw. De vlaggen hangen deze woensdag halfstok.

En ook al is het meivakantie, de deuren staan open voor leerlingen en docenten die behoefte hebben aan een luisterend oor. Het zijn zware tijden, erkent locatiedirecteur
Hans van Dokkum. Afgelopen zondag kwamen Marko Mirceta en Noah Tiggelovend om bij een ongeluk op een spoorwegovergang in Geleen. Beiden waren 14 jaar en zaten op het Emmacollege. "Ik zit 38 jaar in het onderwijs en dit is pas de tweede keer dat een leerling overlijdt. Twee tegelijk ook nog. Verschrikkelijk", zegt Van Dokkum. 

Het inloopuur op het Emmacollege trekt woensdag geen hordes leerlingen. "Maar iedereen die we hier mee helpen is er één." Na afloop van het inloopuur, trekken ruim honderdvijftig scholieren in een stille tocht naar het huis van Marko. Maandag, als de school weer begint, is er een herdenkingsbijeenkomst voor alle leerlingen. Slachtofferhulp zal aanwezig zijn om steun te verlenen. Een kantoortje is voorlopig ingericht als stilteplek. Daar staan foto’s van het tweetal en kunnen scholieren zich even terugtrekken.

 

 

Lees het hele artikel in Dagblad De Limburger, 7 mei 2015

Relevant:

Honderden leerlingen bij stille tocht voor Noah en Marko, 6 mei 2015, 1Limburg.nl 

Nazorg Emmacollege na dodelijk scooterongeluk Geleen, 5 mei 2015, 1Limburg.nl 

< Terug naar nieuwsoverzicht