Dendron introduceert vertrouwensleerlingen

7 mei 2015

Het Dendron College in Horst werkt sinds een tijdje met vertrouwensleerlingen. Leerlingen die met problemen zitten, kunnen aankloppen bij hun eigen leeftijdgenoten.

Liefdesverdriet, problemen in de thuissituatie of met de studie. Middelbare scholieren kunnen met veel zaken rondlopen waarover ze graag met iemand van gedachten wisselen. Sinds begin dit jaar kunnen leerlingen op het Dendron College hiervoor terecht bij leeftijdsgenoten. Een groepje van tien jongeren is er actief als vertrouwensleerling. Wie wil, kan bij hen aankloppen voor hulp. “De drempel is waarschijnlijk lager dan wanneer je hierover met een volwassene moet praten. Wij zijn de eerste middelbare school in Horst aan de Maas die met vertrouwensleerlingen werkt”, weet docente Claudia Wetzels. “Al wordt het concept landelijk op meerdere scholen ingezet.” Samen met haar collega Rick Janssen begeleidt zij de leerlingen.

Cursus

Het was haar suggestie om jongeren zelf als vertrouwensleerling in te zetten op de school. Het concept is afkomstig van Pieter Molenaar, voormalige leraar en schoolpastor. Hij bedacht hiervoor een trainingsprogramma voor scholen. Voordat de tien jongeren aan de slag konden als vertrouwensleerling, zijn er diverse gesprekken met ze gevoerd en hebben ze een cursus gevolgd.

 

 

Lees het hele artikel op de website van Hallo Horst aan de Maas, 7 mei 2015

 

 

< Terug naar nieuwsoverzicht