AOSL-Symposium ‘Ontwikkeling door Onderzoek’

26 mei 2015

Onder de vlag van de Academische Opleidingsschool Limburg (AOSL) zet een groot aantal Limburgse scholen voor voortgezet onderwijs i.s.m. Fontys Lerarenopleiding Sittard, de Open Universiteit en de Universiteit Maastricht zich in voor de ontwikkeling en uitvoering van praktijkgerichte opleiding en professionalisering van leraren voortgezet onderwijs in Limburg. Van LVO participeren de scholen van clusters Weert, Parkstad en Maastricht en het Graaf Huyn College. Het AOSL-Symposium is op 8 juni, vanaf 13.15 uur in de Schouwburg en het Fontysgebouw in Sittard.

Podium voor leraren

Leraren ontwikkelen in hun eigen beroepspraktijk waardevolle aanpakken en kennis, die de aandacht van collega’s van andere scholen verdient. Het AOSL-symposium biedt ook dit jaar leraren (in opleiding) een podium om de aanpak en opbrengsten van praktijkonderzoek met anderen te delen.

70 presentaties en posters

Ruim 50 onderzoekpresentaties van aankomende en zittende leraren worden in een tiental aparte presentatieruimtes in twee rondes aangeboden. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om tijdens twee (wissel)rondes via ruim 20 gepresenteerde posterpresentaties kennis te nemen van en in gesprek te gaan met studenten die op diverse scholen kleinschalig onderzoek uitvoerden.

Lezing Ilja Klink, directeur van De Nederlandse School (dNS)

Aan het begin van de middag geeft Ilja Klink haar perspectief op het leren en professionaliseren van leraren in een nieuw opleidingsinstituut voor innovatieve master leraren.Daarnaast kijkt de dichter en cabaretier Frank van Pamelen via twee korte intermezzi vanuit een literaire bril naar onderwijs en het beroep van leraar.

Inschrijving

Ga voor programma en inschrijving naar www.aosl.nl

< Terug naar nieuwsoverzicht