Leerlingen VWO 6 Het College (Weert) winnen nationale wedstrijd Europees Platform

23 april 2015

Woensdag 22 april jl. wisten Lisanne Belt en Mirte Cox uit VWO 6 met hun profielwerkstuk ‘CPR Network’ de eerste plaats te behalen tijdens de landelijke ELOS-wedstrijd Profielwerkstukken op het Maurick College in Vught. Mira Claessens en Laura Kraft behaalden de tweede plaats met hun werkstuk over ‘Dutch Design in Sweden’. Het College reisde met 13 leerlingen van HAVO-5 en VWO-6 af naar deze nationale wedstrijd van het Europees Platform. Begeleidend docente Corry Saes is apetrots op haar leerlingen die hier een geweldige prestatie hebben neergezet.

undefined

Eerste plaats

Voor hun profielwerkstuk ‘CPR Network’ onderzochten Lisanne Belt en Mirte Cox hoe een landelijk netwerk van AED mensen met een hartstilstand kan helpen om zo snel mogelijk gereanimeerd te worden. In november reisden de meiden naar het Spaanse stadje Elche de la Sierra om het Nederlandse model onder de aandacht te brengen. Zij spraken daar met plaatselijke hulpverleners, bevolking en bestuurders en hebben tevens hun plannen kunnen uitleggen op de lokale radiozender. Het gedegen onderzoek van de twee onderzoekers gekoppeld aan hun enthousiasme en de respons die zij kregen in Spanje heeft hen deze prestigieuze prijs opgeleverd.

Tweede plaats

Mira Claessens en Laura Kraft behaalden de tweede plaats met hun werkstuk over ‘Dutch Design in Sweden’. Deze VWO-6 leerlingen hebben diverse ontwerpers van Dutch Design benaderd en zijn met de verkregen design producten naar Zweden gegaan. Zo onderzochten ter plaatse of er in het land van het design nog een plek te veroveren viel voor Nederlands design. De HAVO-werkstukken van Het College vielen dit jaar helaas niet in de prijzen.

 

< Terug naar nieuwsoverzicht