379 leerlingen Sophianum rennen door Gulpen

9 april 2015

In het centrum van Gulpen vond donderdag 9 april de aftrap plaats van het IRun2BFit-project voor alle tweedejaars leerlingen van het Sophianum. Bij dit project, dat plaatsvindt in de lessen biologie, lichamelijke opvoeding en O&O bereiden de leerlingen zich voor op Maastrichts Mooiste. Onder begeleiding van politie-escorte kwamen de ruim 379 leerlingen aanrennen bij de grote blauwe boog, die voor de Passage neergezet was.

Gulpen kleurt Sophianumblauw

Wethouder Laheij was zo aardig om ook aanwezig te zijn bij deze, toch wel unieke, sportieve gebeurtenis in het centrum van Gulpen. De vorige actie, waarbij het dorp zou weten dat er een middelbare school gevestigd is, was de recordpoging in 2013. Toen liep de hele school en masse 1 kilometer achteruit door de straten van het dorp. Om 14:40 uur losten de wethouder en directeur Hupperetz samen het startschot en begonnen de leerlingen aan een loop van een kwartier.

Een kwartier lang liepen de tweedejaars een parcours dat dwars door het winkelhart van Gulpen liep. Een mooi gezicht - een lang blauw lint van leerlingen die op hun eigen tempo het kwartier vol maakten. Sommigen iets sneller, anderen met iets meer moeite, maar iedereen redde het op zijn of haar manier. Dat is precies wat initiatiefnemer Gerard Nijboer voor ogen had toen hij dit project opstartte.

Inmiddels werd de groep gadegeslagen door het winkelende publiek. Er werd geklapt en soms high-fives uitgedeeld. Motiverende woordjes voor de laatste rondjes, want laten we wel wezen: het was geen peuleschilletje wat de leerlingen te wachten stond. Na een kwartier zat het er op. Vermoeid, bezweet maar toch wel kicken!

< Terug naar nieuwsoverzicht