Leerlingen Het College winnen award voor profielwerkstuk

11 februari 2015

Woensdag 11 februari jl. mochten Caroline van Heugten en Vivian Hermens, HAVO 5-leerlingen van Het College, een award in ontvangst nemen voor hun internationale profielwerkstuk ‘Biologische producten in Feldkirch’. Ze ontvingen de award van de Association Européenne des Enseignants, de veldorganisatie voor internationalisering in het onderwijs, tijdens de jaarlijkse conferentie over internationalisering in het onderwijs. Caroline en Vivian maakten grote indruk met hun geheel in het Engels geschreven profielwerkstuk en het researchwerk dat ze hiervoor in Oostenrijk verrichtten. Als school kreeg Het College van de organisatie een eervolle vermelding voor wat betreft de activiteiten rondom het buitenlands profielwerkstuk.

Profielwerkstuk

Alle HAVO- en VWO-leerlingen maken in hun examenjaar een profielwerkstuk, een soort vakoverstijgende afstudeerscriptie van de middelbare school. Als ELOS-school biedt Het College de leerlingen de mogelijkheid hun profielwerkstuk in het buitenland te maken. En dat is precies wat Caroline en Vivian deden. Ze reisden eind 2014 af naar Feldkirch in Oostenrijk om onderzoek te doen naar biologische producten. Ze schreven hierover een rapport in het Engels waarbij ook de verschillen tussen Oostenrijk en Nederland aan het licht kwamen. Als prijswinnaar kregen de meiden 11 februari jl. de gelegenheid om hun werkstuk tijdens de conferentie van de AEDE te presenteren. In het Engels vertelden ze over hun motivatie, het onderwerp, de onderzoeksmethode, het resultaat en wat het persoonlijk met hun gedaan heeft. Naast de eer en erkenning mochten Caroline en Vivian ook een cadeaubon in ontvangst nemen.

AEDE Conferentie

De Association Européenne des Enseignants organiseert jaarlijks een conferentie over internationalisering in het onderwijs. Deze twaalfde editie vond plaats in Uden en had als thema ‘Peace & Understanding, Internationalisering als brug’. Prof. dr. Christiane Berkvens-Stevelinck, emeritus hoogleraar Europese cultuur van de Radbouduniversiteit Nijmegen en auteur van ‘Erfenis Europa, toekomst van een stervende zwaan’ hield hierbij een lezing over de kracht van de Europese cultuur.

< Terug naar nieuwsoverzicht