RTV Maastricht bij Vmbo Maastricht: health checks voor de leerlingen

11 december 2015

Hart-Stikke; Het nieuwe Vmbo Maastricht programma voor bewustwording van een gezonde levensstijl. Vmbo Maastricht heeft binnen het programma Hart-Stikke de doelstelling opgenomen om alle leerlingen meer bewust te maken van een gezonde leefstijl. Om deze bewustwording te creëren worden onder alle 350 eerstejaars leerlingen health checks afgenomen, wordt er extra aandacht besteed aan gezonde leefstijl tijdens de biologie lessen en is er meer aandacht voor lichamelijk opvoeding binnen het reguliere onderwijsprogramma. Daarnaast wordt er met Maastricht Sport verkend op welke manier leerlingen met een beweegachterstand extra gestimuleerd kunnen worden tot meer bewegen. Ten slotte wordt een stukje bewustwording gecreëerd door alle eerstejaars leerlingen deel te laten aan het loopprogramma Irun2Bfit met als afsluiting het volbrengen van de 5km tijdens Maastrichts Mooiste. Onlangs was RTV Maastricht te gast om een kleine reportage te doen.

undefined

 

Health checks

De eerste health checks hebben inmiddels plaatsgevonden. Onder begeleiding van LO-docenten, Fontys Sporthogeschool leerlingen in opdracht van Maastricht Sport en vierdejaars LO2 leerlingen zijn de eerstejaars leerlingen getest op kracht, uithoudingsvermogen en lichaamssamenstelling. Aan het einde van het schooljaar zal dezelfde health check nog een keer worden afgenomen om eventuele vooruitgang te kunnen aantonen.

 

Hart-stikke symposium

Het einde van het schooljaar wordt afgesloten met een symposium waarin de gemeten resultaten worden gepresenteerd om zodoende de kracht van het programma en de samenwerking met verschillende externe partijen te kunnen aantonen. 

De volgende partners zijn betrokken bij het programma Gezond 2015-2016: Maastricht Sport, Fontys Sporthogeschool, GGD, Health Center Maastricht, de ouderraad, een docent innovatie (IOO), de sectie biologie, de sectie lichamelijke opvoeding, ambassadeur Sjoerd Winkens en de leerlingen uit het 4de jaar LO2.”

Volg Hart-stikke op Facebook 

 

 

 

 

< Terug naar nieuwsoverzicht