Sint-Janscollege officieel European Parliament Ambassador School

25 november 2015

Het Sint-Janscolllege in Hoensbroek is als eerste school in het zuiden van het land geaccrediteerd als European Parliament Ambassador School. Eind vorig jaar had de visitatie al plaatsgevonden.

Onlangs vond de officiële accreditatieplechtigheid plaats in het Vredespaleis in Den Haag. Sint-Jan maakt nu officieel deel uit van een selecte groep van scholen die zich extra inzet om informatie over Europa en de Europese gedachte onderdeel te maken van het lesprogramma. Dat gebeurt onder andere door het benoemen van senior en junior ambassadors, het behandelen van lesbrieven over Europa, het inrichten van een informatiepunt over Europa, het bezoeken van het Europees Parlement en het onderhouden van contacten met andere scholen in het netwerk.

Internationalisering

De ambassadors spelen hierbij een sleutelrol. De senior ambassodors zijn de organiserende leraren. De junior ambassadors zijn leerlingen van klas 3 die zich voor deze rol hebben aangemeld. Zij dragen het project als het ware. Alles wordt op afstand begeleid en ondersteund door het Directoraat-Generaal Communicatie van het informatiebureau Europees Parlement. Het is de bedoeling het netwerk in de komende jaren verder naar het buitenland uit te breiden om zo ook internationalisering er een wezenlijk onderdeel van te maken.

 

undefined

 

< Terug naar nieuwsoverzicht