LVO-scholen in actie voor 3FM Serious Request

23 november 2015

Voor de 12e editie van 3FM Serious Request van 18 t/m 24 december staat het Glazen Huis in Heerlen. 3FM en het Rode Kruis vragen dit jaar aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in Syrië, Zuid-Soedan, Jemen, de Centraal Afrikaanse Republiek en Gaza /Westelijke Jordaanoever om ‘the next generation' een toekomstperspectief te bieden. Een aantal LVO-scholen komt in actie voor 3FM Serious Request.

 

LVO Maastricht organiseert bijvoorbeeld op 20 december een 'Christmas Sing along' van  13:30 - 16:00 uur op het Onze Lieve Vrouwenplein.

Het Broekland college verkoopt onder andere wenskaarten en andere producten, bvb placemats, met zelfgemaakte tekeningen van leerlingen. Thema hierbij is Next Generation, helemaal in lijn met het thema van 3FM Serious Request. Wat ze nog meer doen? Klik hier om daarover te lezen.

Leerlingen van het Bouwens van der Boijecollege zullen op dinsdag 15 december onder begeleiding van een vakdocent of mentor diverse acties uitvoeren voor enkele goede doelen, waaronder 3FM Serious Request.

Het Bonnefantencollege in Maastricht organiseert op vrijdag 11 december een Benefietavond. Een gezellige avond vol muziek, dans, kunst en heerlijke lekkernijen. Daarbij organiseert de school een sponsorloop op vrijdag 4 december en een bakwedstrijd: Heel Bonnefanten Bakt. Alle opbrengsten gaan naar 3FM Serious Request.

Op Terra Nigra Praktijkonderwijs in Maastricht wordt er vanaf donderdag 26 november volop aandacht besteed aan Serious Request met een gevarieerd gamma aan activiteiten. 

Onder het motto 'Grotius 4 the Next Generation' komen ook leerlingen van het Grotiuscollege in Heerlen in actie met een sponsorloop, een toneelvoorstelling en een vrijmarkt. 

Het Sint-Janscollege in Hoensbroek houdt op vrijdag 4 december een gesponsorde Sint-Jansloop waar alle leerlingen aan meedoen.

Het Graaf Huyn College levert regelmatig bijdragen aan goede doelen. Tot afgelopen schooljaar werden de gelden hiervoor bij elkaar gebracht tijdens de traditionele GHC-dag, die meestal in maart of april gehouden werd. Dit jaar zal in plaats van de GHC-dag in het havo/vwo een projectweek georganiseerd worden, die geheel in het teken staat van Serious Request / het Glazen Huis. Dit betekent dat van 14 t/m 17 december in het havo/vwo een speciaal SR2015 rooster wordt gedraaid dat gevuld is met allerlei activiteiten waarmee geld ingezameld wordt voor het Glazen Huis.

Het Stella Maris College organiseert ook een verscheidenheid aan activiteiten: een modeshow, een duckrace, een kunstveiling: alle opbrengsten gaan naar Serious Request.

 

Overige artikelen over LVO en Serious Request

Benefietgala Bonnefanten College Maastricht

Bonnefantencollege haalt 7.500 Euro op!

 

 

< Terug naar nieuwsoverzicht