Jongeren Dendron denken na over toekomst accommodaties

6 november 2015

’t Gasthoês wordt wit geverfd en De Mèrthal wordt een foodhall. Althans, als het aan de leerlingen van havo 5 van het Dendron College in Horst ligt. Zij bogen zich dinsdag 3 november over het accommodatiebeleid van gemeente Horst aan de Maas.

Accommodatiebeleid

Gemeente Horst aan de Maas werkt momenteel aan een nieuw accommodatiebeleid. Centraal daarin staat de toekomst van de diverse accommodaties in Horst aan de Maas. Om erachter te komen wat de inwoners willen, organiseert de gemeente diverse brainstormsessies. Op dinsdag 3 en woensdag 4 november waren de scholieren van het Dendron College aan de beurt. Op dinsdag was dit havo 5 en op woensdag mochten de vmbo- en vwo-leerlingen hun mening geven.

Opgesplitst in groepjes dachten zij na over de toekomst van de accommodaties in de dorpen. Uiteindelijk presenteerde elk groepje zijn ideeën aan de rest van de klas en aan wethouder Ger van Rensch. Deze benadrukte nogmaals waarom hij het zo belangrijk vindt dat de jeugd meedenkt. “Jullie zijn de gebruikers van de toekomst”, hield hij de leerlingen voor. “Wij willen geen accommodaties waar jullie niet op zitten te wachten.” Tijdens de presentaties werd al snel duidelijk dat de scholieren zich weinig aantrekken van de sentimenten in de dorpen.

 

 

Lees het hele artikel op de website van Hallo Horst aan de Maas, 5 november 2015

 

< Terug naar nieuwsoverzicht