Burgemeester geeft gastles over respect aan leerlingen Bonnefanten College in Maastricht

5 november 2015

Burgemeester Annemarie Penn geeft op 11 november een gastles over respect aan leerlingen van het Bonnefanten College in Maastricht. Tijdens deze les vertelt de burgemeester een persoonlijk verhaal in het kader van de week van respect.

Week van respect

De Week van Respect wordt op maandag 9 november in Den Haag geopend door Lodewijk Asscher, Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In deze week wordt zichtbaar hoe iedereen een bijdrage kan leveren aan een omgeving waarin je je thuis voelt en geaccepteerd wordt zoals je bent, ongeacht afkomst, geloofsovertuiging, sekse of huidskleur. De Week heeft als doel zoveel mogelijk jonge mensen in gesprek te laten gaan over respect en ze te laten zien hoe zij zelf kunnen bijdragen aan sociale veiligheid in de klas, in de buurt, op de sportclub of in hun woonplaats. Op honderden scholen zullen docenten en leerlingen aan de slag gaan met lesmateriaal over respect. Daarnaast ondersteunen burgemeesters, wethouders, politici, sporters, BN’ers en medewerkers van maatschappelijke organisaties de Week door een gastles te geven op een school. Meer informatie over de week van respect vindt u op www.weekvanrespect.nl.

< Terug naar nieuwsoverzicht