Bernard Lievegoed School genomineerd voor Lang Leve de Liefde Award

27 november 2015

De Bernard Lievegoed School in Maastricht maakt, samen met twee andere scholen in Nederland, kans op de landelijke Lang Leve de Liefde Award 2015 van Soa Aids Nederland. De Lang Leve de Liefde Award is een nieuwe prijs voor scholen die uitblinken in lessen en beleid over seksualiteit en seksuele diversiteit. De aanleiding voor deze prijsuitreiking is het 25 jarig bestaan van het lespakket Lang Leve de Liefde. De winnaar wordt op 1 december bekend gemaakt.
Lang Leve de Liefde

Lang Leve de Liefde is een landelijk erkend  lespakket voor het voorgezet onderwijs over Relaties en Seksualiteit. Het lespakket is ontwikkeld door Soa Aids Nederland. Ook de training Sekswijzer van de GGD Zuid Limburg maakt gebruik van dit lespakket  De Bernard Lievegoed School was eind 2014 de eerste school die alle docenten inschreef voor de training.

Nominatie en beoordeling

De GGD Zuid Limburg heeft de Bernard Lievegoed School voorgedragen. De  jury van Soa Aids Nederland, was unaniem in haar oordeel en kende de school een nominatie toe. In haar rapport roemt de jury de wijze waarop de school invulling geeft aan seksualiteit en seksuele diversiteit in de klas en in beleid: structureel, actief en divers. Naast lesgeven uit de methode Lang Leve de Liefde, organiseert de school in verschillende leerjaren workshops over seksualiteit en seksuele diversiteit. Leerlingen gaan actief aan de slag met dit onderwerp, zowel in individueel als in groepsverband. Ook heeft  het onderwerp een plek gekregen in het school-breed preventieplan  

De andere scholen die genomineerd zijn:  Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Middelburg en het IJsselcollege Praktijkonderwijs in Capelle aan de IJssel 

Prijsuitreiking Wereld Aids Dag

De Lang Leve de Liefde Award 2015 wordt uitgereikt  op 1 december, Wereld Aids Dag, tijdens het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De winnaar wint, naast de award, ook een tweedaagse studiereis voor 4 leerlingen en 2 docenten naar Schotland.

< Terug naar nieuwsoverzicht