Predicaat Excellent vmbo voor Het Bouwens

27 januari 2015

In een overvolle Koninklijke Schouwburg in Den Haag heeft het Bouwens met trots het predicaat Excellent VMBO ontvangen.

Juryrapport

Het juryrapport vermeldt o.a.: “Opvallend in deze school is haar sterke structuur. Deze leidt ertoe dat de leerlingen goede resultaten realiseren, waardoor zij nagenoeg allemaal het diploma behalen. De aandacht voor de (zorg)leerlingen is zichtbaar in concrete voorzieningen en maatregelen. De school werkt op verschillende manieren aan de relatie tussen aanpak en opbrengsten. Ook werkt de school met een sterk ontwikkeld mentoraat aan het eigenaarschap van het leerproces.

undefinedDe zesjarige techniekopleiding is een recent veelbelovend initiatief. De school heeft een goede relatie met de buitenwereld en haalt deze heel bewust en effectief binnen. In dat kader heeft de school een goede visie op en beleid ten aanzien van stages. Positief is dat de school optrekt met bedrijven en andere vmbo’s in de regio.
In het vmbo-b ziet de jury de meeste groei en effectiviteit in aanpak en resultaten. In deze leerweg komt tot uitdrukking dat de school optimaal aansluit op de mogelijkheden van de leerlingen. De school werkt binnen deze leerweg heel solide aan aansluiting op passend vervolgonderwijs.”

Intensieve samenwerking met bedrijfsleven

Voor leerlingen en medewerkers is dit een grote stimulans om de ingezette koers voort te zetten. Ook de intensieve ingezette samenwerking tussen Bouwens en bedrijfsleven zetten we volop voort. Samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven is de toekomst voor een betekenisvolle beroepsopleiding voor alle leerlingen.

Lees meer

Op de website van excellente scholen:
http://www.excellentescholen.nl/voortgezet-onderwijs/scholen/1062/ 

< Terug naar nieuwsoverzicht