Philips van Horne krijgt predicaat Technasium

27 januari 2015

De Philips van Horne SG mag zich vanaf dit schooljaar officieel ‘Technasium-school’ noemen. Op dinsdag 27 januari a.s. wordt het predicaat ‘Technasium’ officieel aan de school uitgereikt. Ter ere van het behalen van dit predicaat brengt het Solar Challenge Team van de TU/Eindhoven die dag een bezoek aan de Philips van Horne SG. Zij verzorgen een inspirerende presentatie.

undefinedHet Technasium is een nieuwe onderwijsformule voor havo en vwo. Het Technasium staat voor onderwijs dat ‘denken’ koppelt aan ‘doen’, theorie combineert met praktijk en leert kennis construeren naast kennis consumeren. Dat gebeurt vanaf de brugklas met het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Leerlingen ontwikkelen daarbij kennis en vaardigheden die van hoger opgeleide technische medewerkers verwacht worden.
 
Via het vak Onderzoeken & Ontwerpen krijgen de leerlingen een uitdagende, motiverende manier van onderwijs aangeboden die aansluit bij de behoeften van jongeren. In groepjes van drie of vier klasgenoten werken de leerlingen per schooljaar aan vier omvangrijke projectopdrachten. Aan de hand van vraagstukken uit de samenleving ontwikkelen zij hun theoretische kennis, praktische vaardigheden en competenties.

undefined

< Terug naar nieuwsoverzicht